Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 6888-2:2021+A1:2023

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod koagulaaspositiivsete stafülokokkide (Staphylococcus aureus ja teised liigid) loendamiseks. Osa 2: Küülikuplasma-fibrinogeenagarsöötme kasutamise meetod

Üldinfo

Kehtiv alates 16.10.2023
Alusdokumendid
ISO 6888-2:2021; EN ISO 6888-2:2021; ISO 6888-2:2021/Amd 1:2023; EN ISO 6888-2:2021/A1:2023
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
16.10.2023
Põhitekst + muudatus
16.10.2023
Muudatus
16.09.2021
Põhitekst
See dokument määratleb horisontaalmeetodi koagulaaspositiivsete stafülokokkide määramiseks tahkel söötmel (küülikuplasma-fibrinogeenagarsööde) saadud kolooniate loendamise teel pärast aeroobset inkubeerimist temperatuuril 34 °C kuni 38 °C (vt viide [10]).
See dokument on kohaldatav
— inimtoiduks ettenähtud toodetele,
— loomade toiduks ettenähtud toodetele,
— keskkonnaproovidele toidu ja sööda tootmis- ja käitlemispiirkondadest,
— tootmise esmatasandi proovidele.
See horisontaalmeetod oli algselt loodud kõikide toiduahelasse kuuluvate proovide analüüsimiseks.
Toiduahela toodete suure varieeruvuse tõttu on võimalik, et see horisontaalmeetod ei sobi igas üksikasjas kõikide toodete puhul. Siiski eeldatakse, et vajalikud muudatused on minimeeritud nii, et need ei põhjusta olulist kõrvalekallet sellest horisontaalmeetodist.
Tuginedes selle dokumendi avaldamise hetkel kättesaadavale informatsioonile, peetakse seda meetodit eriti sobivaks fermenteeritud toodete või teiste Staphylococcus spp. (nt S. xylosus’e) baasil tehnoloogilist floorat sisaldavate toodete (nt toorpiimast valmistatud juustu ja teatud toore liha toodete) analüüsimiseks, mis tõenäoliselt on saastunud
— stafülokokkidega, mis moodustavad atüüpilisi kolooniaid Baird-Parkeri agarsöötmel;
— taustmikrobiootaga, mis võib varjata otsitavaid kolooniaid.
Sellest hoolimata on nii standardile ISO 6888-1 kui ka sellele dokumendile antud samaväärne staatus.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
24,40 € koos KM-ga
Paber
24,40 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst + parandus

EVS-ISO 16649-2:2011

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Horisontaalmeetod beeta-glükuronidaaspositiivse Escherichia coli arvuliseks määramiseks. Osa 2: Kolooniate loendamise meetod temperatuuril 44 °C, kasutades 5-bromo-4-kloro-3-indolüül-beeta-D-glükuroniidi
Uusim versioon Kehtiv alates 05.12.2011
Põhitekst

EVS-EN ISO 15213-1:2023

Microbiology of the food chain - Horizontal method for the detection and enumeration of Clostridium spp. - Part 1: Enumeration of sulfite-reducing Clostridium spp. by colony-count technique (ISO 15213-1:2023)
Uusim versioon Kehtiv alates 15.02.2023
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 10272-2:2017+A1:2023

Microbiology of the food chain - Horizontal method for detection and enumeration of Campylobacter spp. - Part 2: Colony-count technique (ISO 10272-2:2017 + ISO 10272-2:2017/Amd 1:2023)
Uusim versioon Kehtiv alates 01.03.2023
Muudatus

EVS-EN ISO 21872-1:2017/A1:2023

Microbiology of the food chain - Horizontal method for the determination of Vibrio spp. - Part 1: Detection of potentially enteropathogenic Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholerae and Vibrio vulnificus - Amendment 1: Inclusion of performance testing of culture media and reagents (ISO 21872 1:2017/Amd 1:2023)
Kehtiv alates 15.03.2023