Skip to main content
Tagasi

EVS-ISO 16649-2:2011

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Horisontaalmeetod beeta-glükuronidaaspositiivse Escherichia coli arvuliseks määramiseks. Osa 2: Kolooniate loendamise meetod temperatuuril 44 °C, kasutades 5-bromo-4-kloro-3-indolüül-beeta-D-glükuroniidi

Üldinfo

Kehtiv alates 05.12.2011
Alusdokumendid
ISO 16649-2:2001; EVS-ISO 16649-2:2011/AC:2017
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
03.02.2017
Parandus
05.12.2011
Põhitekst + parandus
See ISO 16649 osa määratleb horisontaalmeetodi beeta-glükuronidaaspositiivse Escherichia coli arvuliseks määramiseks toodetes, mis on mõeldud inimtoiduks või loomasöödaks. See kasutab kolooniate loendamise tehnikat temperatuuril 44 °C tahkel söötmel, mis sisaldab kromogeenseid koostisosi ensüümi beeta-glükuronidaas avastamiseks.
HOIATUS: Escherichia coli tüved, mis ei kasva temperatuuril 44 °C, ja eriti need, mis on beeta-glükuronidaas-negatiivsed, nagu Escherichia coli O157, jäävad avastamata.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
12,20 € koos KM-ga
Paber
12,20 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-ISO 21528-2:2011

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Horisontaalmeetodid Enterobacteriaceae avastamiseks ja arvuliseks määramiseks. Osa 2: Kolooniate loendamise meetod
Kehtetu alates 17.07.2017
Põhitekst

EVS-ISO 4832:2010

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Horisontaalmeetod coli-laadsete arvuliseks määramiseks. Kolooniate loendamise meetod (ISO 4832:2006)
Uusim versioon Kehtiv alates 04.10.2010
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 4833-1:2013+A1:2022

Toiduahela mikrobioloogia. Mikroorganismide loendamise horisontaalne meetod. Osa 1: Kolooniate loendamine sügavkülvi tehnikat kasutades temperatuuril 30 °C
Uusim versioon Kehtiv alates 15.03.2022
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 6888-1:2021+A1:2023

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod koagulaaspositiivsete stafülokokkide (Staphylococcus aureus ja teised liigid) loendamiseks. Osa 1: Baird-Parkeri agarsöötme kasutamise meetod
Uusim versioon Kehtiv alates 16.10.2023