Veebilehel on kasutatud küpsiseid. Kasutame küpsiseid sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalmeedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Edastame teavet selle kohta, kuidas meie saiti kasutate, ka oma sotsiaalmeedia, reklaami- ja analüüsipartneritele, kes võivad seda kombineerida muu teabega, mida olete neile esitanud või mida nad on kogunud teiepoolse teenuste kasutamise käigus.

Küpsised on väikesed tekstifailid, mida veebisaidid kasutavad kasutajakogemuse parendamiseks.

 

Seadus sätestab, et võime salvestada küpsiseid teie seadmesse, kui need on saidi tööks hädavajalikud. Kõigi teiste küpsiste salvestamiseks on vaja teie luba.

Käesolev sait kasutab mitmeid erinevat tüüpi küpsiseid. Neid küpsiseid on võimalik kategoriseerida kolmel erineval viisil: kestvuse, osapoolte või eesmärgi järgi.

Kestvus

Sessioonküpsiseid kasutatakse iga kord, kui veebilehte külastate. Need on ajutised ja aeguvad peale brauseri sulgemist või sessiooni lõppu.

 

Püsiküpsistel on aegumiskuupäev, kuid nende kestus võib erineda. Need küpsised ei kustu peale brauseri sulgemist ja need salvestatakse teie seadmesse.

 

Osapooled

Esimese osapoole küpsised lisab meie veebileht otse teie seadmesse.

 

Kolmanda osapoole küpsised ei lisa teie seadmesse mitte külastatav veeibleht, vaid kolmas osapool, näiteks reklaamija või analüüsisüsteem.

 

Eesmärk

Vajalikud küpsised on olulised veebisaidi sirvimiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks, näiteks veebilehe turvalistele aladele pääsemiseks. Küpsised võimaldavad veebipoel hoida tooteid ostukorvis veebis osteldes. Need küpsised on üldjuhul esimese osapoole sessiooniküpsised.

 

Funktsionaalsed küpsised võimaldavad veebisaidil meeles pidada minevikus tehtud valikuid, näiteks millist keelt eelistate või mis on teie kasutajanimi, et saaksite automaatselt sisse logida.

 

Analüütilised küpsised koguvad teavet selle kohta, kuidas te veebisaiti kasutate, näiteks milliseid lehti külastasite ja millistel linkidel klõpsasite. Seda teavet ei saa kasutada teie tuvastamiseks ja on muudetud anonüümseks. Nende ainus eesmärk on parandada veebisaidi funktsioone. See hõlmab kolmandate osapoolte analüüsiteenuste küpsiseid.

 

Turundusküpsised aitavad vaadelda veebitegevust, et aidata reklaamijatel pakkuda asjakohasemaid reklaame või piirata seda, mitu korda te reklaami näete. Need küpsised võivad seda teavet teiste organisatsioonide või reklaamijatega jagada. Need on püsivad küpsised ja peaaegu alati kolmanda osapoole päritolu.

 

Küpsiste sätteid on võimalik igal ajal muuta klõpsates lingile “Nõusolek” või "Üksikasjad", lülitades küpsiste valikuid sisse või välja ning klõpsates lingile “Luba valik”.

 

Funktsionaalsete, analüütiliste ja turunduslike küpsiste kasutamist saate kontrollida ka oma brauseri sätteid kohandades.

 

Lisateavet isikuandmete töötlemise põhimõtetest leiab meie privaatsusteadaandest.

Teie nõusolek kehtib järgmistele domeenidele: www.evs.ee

Teie praegune staatus: Keeldu. 

Küpsiste avaldus viimati uuendatud 26/03/2025 Cookiebot'i poolt:

Vajalikud (8)

Vajalikud küpsised aitavad parandada kodulehe kasutamismugavust, võimaldades põhifunktsioone nagu lehtedel navigeerimine ja juurdepääsu veebilehe kaitstud aladele, mis ilma küpsisteta ei töötaks. Need küpsised on üldjuhul esimese osapoole sessooniküpsised.

Nimi Teenuse pakkuja Otstarve Maksimaalne hoidmise aeg Tüüp
.Nop.Antiforgery www.evs.ee Tagab külastajate sirvimise turvalisuse, vältides saidiülese päringu võltsimist. See küpsis on oluline veebisaidi ja külastaja turvalisuse tagamiseks. Sessioon HTTP küpsis
.Nop.Authentication evs.ee Vajalik sisselogitud kasutaja tuvastamiseks. Sessioon HTTP küpsis
.Nop.Customer www.evs.ee See küpsis võimaldab kasutajal sulgeda brauseri ja naasta veebilehele ilma ostukorvis olevaid kaupu ja teenuseid kaotamata. Kasutatakse ostukorvi lisatud toodete meelespidamiseks. 1 aasta HTTP küpsis
_GRECAPTCHA Google Küpsist kasutatakse rämpspostituste välitmiseks. Sessioon HTTP küpsis
CookieConsent Cookiebot Salvestab kasutaja küpsiste nõusoleku oleku valitud domeeni jaoks 1 aasta HTTP küpsis
language evs.ee Kasutatakse veebilehe külastaja keele eelistuse säilitamiseks. 500 aastat HTTP küpsis
rc::a Google Seda küpsist kasutatakse inimeste ja robotite eristamiseks. Püsiv HTML kohalik salvestusruum
rc::c Google Seda küpsist kasutatakse inimeste ja robotite eristamiseks. Sessioon HTML kohalik salvestusruum

Analüütilised (1)

Analüütilised küpsised aitavad mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt. Küpsiste eesmärk on aidata parandada veebisaidi funktsioone.

Nimi Teenuse pakkuja Otstarve Maksimaalne hoidmise aeg Tüüp
.Nop.RecentlyViewedProducts www.evs.ee Sisaldab andmeid viimaste külastajate vaadatud toodete kohta. Sessioon HTTP küpsis
 
Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 4833-1:2013+A1:2022

Toiduahela mikrobioloogia. Mikroorganismide loendamise horisontaalne meetod. Osa 1: Kolooniate loendamine sügavkülvi tehnikat kasutades temperatuuril 30 °C

Üldinfo

Kehtiv alates 15.03.2022
Alusdokumendid
ISO 4833-1:2013; EN ISO 4833-1:2013; ISO 4833-1:2013/Amd 1:2022; EN ISO 4833-1:2013/A1:2022
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
15.03.2022
Põhitekst + muudatus
15.03.2022
Muudatus
09.12.2013
Põhitekst
See dokument määratleb horisontaalse meetodi loendamaks selliseid mikroorganisme, mis on võimelised kasvama ja moodustama kolooniaid tardsöötmes pärast aeroobsetes tingimustes inkubeerimist temperatuuril 30 °C.
Selles dokumendis kirjeldatud meetod on kohaldatav
—  inimtoiduks ettenähtud toodetele,
—  loomade (sealhulgas lemmikloomade) söötmiseks ettenähtud toodetele,
—  keskkonnaproovidele toidu ja sööda tootmis- ja käitlemispiirkondadest,
—  kõikidele tootmise esmatasandi proovidele.
See meetod on sobilik mikroorganismide loendamiseks katseproovides, mille puhul on minimaalne loendatav kolooniate arv tassil 10, kuid meetod ei ole sellega piiratud. See vastab nakatumistasemele, mis on vedelate proovide puhul eeldatavasti kõrgem kui 10 CFU/ml või kõrgem kui 100 CFU/g tahkete proovide puhul.
EE MÄRKUS  Ingliskeelse lühendi CFU eestikeelne vaste on PMÜ (pesa moodustav ühik).
See meetod on eelkõige sobilik
—  toodetele, mille puhul on vajalik usaldusväärne loendamistulemus, kui on määratletud madal kvantifitseerimispiir;
—  toodetele, mille puhul eeldatavasti esinevad laialivalgunud kolooniad, mis võivad varjutada teiste organismide kolooniaid, nt piim ja piimatooted võivad suure tõenäosusega sisaldada laialivalgunud Bacillus spp. kolooniaid;
—  toodetele, mis eeldatavasti sisaldavad hapniku suhtes tundlikke baktereid, nt mõned piimhappebakterid, mis arenevad välja säilimisaja jooksul või säilitamisel modifitseeritud atmosfääris.
See horisontaalmeetod oli algselt välja töötatud toiduahelasse kuuluvate proovide analüüsimiseks. Toiduahela toodete suure varieeruvuse tõttu on võimalik, et see horisontaalmeetod ei ole sobilik igas üksikasjas kõikidele toodetele. Siiski on eeldatav, et vajalikud modifikatsioonid on minimeeritud nii, et need ei kajastuks selle horisontaalmeetodi märkimisväärse kõrvalekaldena.
Selle dokumendi avaldamise hetkeks saada oleva informatsiooni põhjal peetakse selle meetodi sobivust teatud fermenteeritud toidu ja loomasööda uurimiseks piiratuks ning teised söötmed või inkubeerimise tingimused võivad olla sobivamad. Seda meetodit saab siiski taoliste toodete puhul rakendada, kuigi on võimalik, et nendes toodetes domineerivaid mikroorganisme ei tuvastata tõhusalt.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
15,86 € koos KM-ga
Paber
15,86 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 4833-2:2013+A1:2022

Toiduahela mikrobioloogia. Mikroorganismide loendamise horisontaalne meetod. Osa 2: Kolooniate loendamine pindkülvi tehnikat kasutades temperatuuril 30 °C
Uusim versioon Kehtiv alates 15.03.2022
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 6888-1:2021+A1:2023

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod koagulaaspositiivsete stafülokokkide (Staphylococcus aureus ja teised liigid) loendamiseks. Osa 1: Baird-Parkeri agarsöötme kasutamise meetod
Uusim versioon Kehtiv alates 16.10.2023
Põhitekst + parandus

EVS-ISO 16649-2:2011

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Horisontaalmeetod beeta-glükuronidaaspositiivse Escherichia coli arvuliseks määramiseks. Osa 2: Kolooniate loendamise meetod temperatuuril 44 °C, kasutades 5-bromo-4-kloro-3-indolüül-beeta-D-glükuroniidi
Uusim versioon Kehtiv alates 05.12.2011
Põhitekst

EVS-EN ISO 17511:2021

In vitro diagnostikameditsiiniseadmed. Nõuded kaliibrimisvahendite, kontrollmaterjalide ja inimpäritolu näidiste metroloogilise jälgitavuse suhtes
Uusim versioon Kehtiv alates 15.06.2021