Skip to main content
Tagasi

EVS-ISO 4832:2010

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Horisontaalmeetod coli-laadsete arvuliseks määramiseks. Kolooniate loendamise meetod (ISO 4832:2006)

Üldinfo

Kehtiv alates 04.10.2010
Alusdokumendid
ISO 4832:2006
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
04.10.2010
Põhitekst
Standard annab coli-laadsete mikroorganismide arvulise määramise põhijuhised. See on rakendatav: - toiduks kasutatavatele toodetele ja loomasöötadele ning - keskkonnaproovidele toidu tootmise ja toidu käitlemise piikonnas kolooniate loendamise tehnikaga pärast tardsöötmel kasvatamist 30 0C või 37 0C juures. MÄRKUS  Temperatuuri lepivad kokku asjahuvilised osapooled. Piima ja piimatoodete korral on inkubeerimistemperatuuriks 30 0C. Käesolevat meetodit soovitatakse kasutada siis, kui eeldatav kolooniate arv milliliitris või grammis katseproovis on üle 100.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
12,20 € koos KM-ga
Paber
12,20 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-ISO 21527-1:2009

Toidu ja loomasööda mikrobioloogia. Pärmide ja hallituste loendamise horisontaalmeetod. Osa 1: Kolooniate loendamise tehnika toodetes, mille veeaktiivsus on suurem 0,95 (ISO 21527-1:2008)
Uusim versioon Kehtiv alates 07.05.2009
Põhitekst + parandus

EVS-ISO 16649-2:2011

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Horisontaalmeetod beeta-glükuronidaaspositiivse Escherichia coli arvuliseks määramiseks. Osa 2: Kolooniate loendamise meetod temperatuuril 44 °C, kasutades 5-bromo-4-kloro-3-indolüül-beeta-D-glükuroniidi
Uusim versioon Kehtiv alates 05.12.2011
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 4833-2:2013+A1:2022

Toiduahela mikrobioloogia. Mikroorganismide loendamise horisontaalne meetod. Osa 2: Kolooniate loendamine pindkülvi tehnikat kasutades temperatuuril 30 °C
Uusim versioon Kehtiv alates 15.03.2022
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 9308-1:2014+A1:2017

Vee kvaliteet. Escherichia coli ja coli-laadsete bakterite loendamine. Osa 1: Membraanfiltreerimise meetod madala bakteriaalse fooniga veele
Uusim versioon Kehtiv alates 03.02.2017