Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 11133:2014+A1+A2:2020

Toidu, loomasööda ja vee mikrobioloogia. Söötmete ettevalmistamine, valmistamine, säilitamine ja toimivuse kontrollimine

Üldinfo

Kehtiv alates 16.07.2020
Alusdokumendid
EN ISO 11133:2014; ISO 11133:2014; EN ISO 11133:2014/A1:2018; ISO 11133:2014/Amd 1:2018; EN ISO 11133:2014/A2:2020; ISO 11133:2014/Amd 2:2020
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
16.07.2020
Põhitekst + muudatus
16.07.2020
Muudatus
02.04.2018
Muudatus
02.04.2018
Põhitekst + muudatus
01.07.2014
Põhitekst
See rahvusvaheline standard määratleb söötmete kvaliteedi tagamisega seotud terminid ja esitab üksikasjalikult toidu, loomasööda ning toidu või sööda tootmise keskkonnast ning tarbimiseks mõeldud või toidu tootmiseks kasutatavast veest võetud proovide mikrobioloogiliseks analüüsimiseks kasutatavate söötmete ettevalmistamiseks kohaldatavad nõuded.
Neid nõudeid kohaldatakse kõikidele söötmete kategooriatele, mis on valmistatud kasutamiseks mikrobioloogilisi analüüse tegevates laboratooriumites.
Selles dokumendis määratakse ka kriteeriumid ja kirjeldatakse söötmete toimivuskontrolli meetodeid. See dokument on rakendatav valmissöötmete lõppkasutajatele ning sellistele tootjatele nagu
—  äriühingutele, kes toodavad ja/või turustavad kasutusvalmis või poolvalmis taastatavaid või dehüdreeritud söötmeid;
—  mitteäriühingutele, kes tarnivad söötmeid kolmandatele osapooltele, ja
—  söötmeid oma tarbeks valmistavatele mikrobioloogialaboritele.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
39,04 € koos KM-ga
Paber
39,04 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 17511:2021

In vitro diagnostikameditsiiniseadmed. Nõuded kaliibrimisvahendite, kontrollmaterjalide ja inimpäritolu näidiste metroloogilise jälgitavuse suhtes
Uusim versioon Kehtiv alates 15.06.2021
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 4833-1:2013+A1:2022

Toiduahela mikrobioloogia. Mikroorganismide loendamise horisontaalne meetod. Osa 1: Kolooniate loendamine sügavkülvi tehnikat kasutades temperatuuril 30 °C
Uusim versioon Kehtiv alates 15.03.2022
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 4833-2:2013+A1:2022

Toiduahela mikrobioloogia. Mikroorganismide loendamise horisontaalne meetod. Osa 2: Kolooniate loendamine pindkülvi tehnikat kasutades temperatuuril 30 °C
Uusim versioon Kehtiv alates 15.03.2022
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-5:2020

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 5: Erieeskirjad piima ja piimatoodete ettevalmistamiseks
Uusim versioon Kehtiv alates 01.09.2020