Skip to main content
Tagasi

EVS-ISO 6611:2011

Piim ja piimatooted. Pärmide ja/või hallituste kolooniaid moodustavate ühikute arvuline määramine. Kolooniate loendamise meetod temperatuuril 25 °C

Üldinfo

Kehtiv alates 06.09.2011
Alusdokumendid
ISO 6611:2004
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
06.09.2011
Põhitekst
See rahvusvaheline standard määratleb piimas ja piimatoodetes olevate elusate pärmide ja/või hallituste kolooniaid moodustavate ühikute (CFU) määramise ja loendamise meetodi kolooniate arvu loendamise tehnikaga temperatuuril 25 °C. Meetodit rakendatakse toodetele:
- piim ja vedelad piimatooted,
- piimapulber, vadakupulber, petipulber, laktoos,
- juust,
- happekaseiin, piimhappekaseiin, laabikaseiin,
- kaseinaadid, hapuvadakupulber,
- või,
- külmutatud piimatooted (kaasa arvatud jäätised),
- keedukreemid, desserdid, fermenteeritud piim ja koor.
MÄRKUS See meetod ei sobi paljudele termolabiilsetele pärmidele (värsketes juustudes). Sel juhul tuleb eelistada pindkülvitehnikat

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
12,20 € koos KM-ga
Paber
12,20 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 4833:2006

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Horisontaalmeetod mikroorganismide arvu määramiseks. Kolooniate loendamise tehnika 30 °C juures
Kehtetu alates 09.12.2013
Põhitekst

EVS-EN ISO 5534:2004

Juust ja sulatatud juust. Kuivainesisalduse määramine. (Referentsmeetod)
Uusim versioon Kehtiv alates 12.10.2004
Põhitekst

EVS-ISO 21528-2:2011

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Horisontaalmeetodid Enterobacteriaceae avastamiseks ja arvuliseks määramiseks. Osa 2: Kolooniate loendamise meetod
Kehtetu alates 17.07.2017
Põhitekst

EVS-ISO 2446:2011

Piim. Rasvasisalduse määramine
Kehtetu alates 01.09.2023