Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 7218:2024

Microbiology of the food chain - General requirements and guidance for microbiological examinations (ISO 7218:2024)

Üldinfo

Kehtiv alates 01.08.2024
Eeldatav eestikeelse tõlke avaldamise kuupäev: 03.2025
Alusdokumendid
EN ISO 7218:2024; ISO 7218:2024
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
01.08.2024
Põhitekst
07.11.2014
Põhitekst + muudatus
09.09.2013
Muudatus
07.02.2008
Põhitekst
See dokument täpsustab üldnõudeid ja annab juhised mikrobioloogilisteks uuringuteks.
Seda rakendatakse:
—  standardite ISO/TC 34/SC 9 või ISO/TC 34/SC 5 järgi välja töötatud spetsiifiliste horisontaalsete või vertikaalsete rahvusvaheliste standardite rakendamiseks mikroorganismide avastamisel või loendamisel, edaspidi nimetatud „eristandardid“;
—  heade laboritavade puhul mikrobioloogialaboritele, kus analüüsitakse toiduahelast võetud proove;
—  juhistena mikrobioloogia laboritele, kus analüüsitakse toiduahelast võetud proove vastavalt standardi ISO/IEC 17025 tehnilistele nõuetele.
Selle üldstandardi nõuded asendavad olemasolevates eristandardites olevaid vastavaid nõudeid.
Lisajuhised polümeraasi ahelreaktsiooni (PCR) uuringute kohta on täpsustatud standardis ISO 22174.
See dokument on rakendatav bakterite, pärmide ja hallituste uurimisel ning seda saab kasutada parasiitide ja viiruste uurimisel konkreetsete juhendite täiendina. See ei kehti mikrobioloogilise päritoluga toksiinide või teiste metaboliitide (nt amiinide) uuringute puhul.
See dokument on rakendatav toiduahela mikrobioloogiale alates toidu ja loomasööda tootmise esimesest etapist, sealhulgas ruumidele, kus toimub toidu või loomasööda tootmine ja käitlemine. See on rakendatav ka vee mikrobioloogilistele uuringutele, kui vett kasutatakse toidutootmises või vett käsitletakse riiklikes õigusaktides toiduna.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
39,04 € koos KM-ga
PDF redline
50,75 € koos KM-ga
Paber
39,04 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 5667-1:2023

Vee kvaliteet. Proovivõtt. Osa 1: Proovivõtuplaanide koostamisjuhendid ja proovivõtumeetodid
Uusim versioon Kehtiv alates 17.04.2023
Muudatus

ISO 6887-1:2017/Amd 1:2024

Microbiology of the food chain — Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination — Part 1: General rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions — Amendment 1: Requirements and guidance on the use of a larger test portion size for qualitative methods
Uusim versioon Kehtiv alates 18.07.2024
Muudatus

EVS-EN ISO 21872-1:2017/A1:2023

Microbiology of the food chain - Horizontal method for the determination of Vibrio spp. - Part 1: Detection of potentially enteropathogenic Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholerae and Vibrio vulnificus - Amendment 1: Inclusion of performance testing of culture media and reagents (ISO 21872 1:2017/Amd 1:2023)
Kehtiv alates 15.03.2023
Põhitekst

EVS-ISO 5667-11:2013

Vee kvaliteet. Proovivõtt. Osa 11: Juhised põhjaveest proovide võtmiseks
Uusim versioon Kehtiv alates 06.01.2014