Veebilehel on kasutatud küpsiseid. Kasutame küpsiseid sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalmeedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Edastame teavet selle kohta, kuidas meie saiti kasutate, ka oma sotsiaalmeedia, reklaami- ja analüüsipartneritele, kes võivad seda kombineerida muu teabega, mida olete neile esitanud või mida nad on kogunud teiepoolse teenuste kasutamise käigus.

Küpsised on väikesed tekstifailid, mida veebisaidid kasutavad kasutajakogemuse parendamiseks.

 

Seadus sätestab, et võime salvestada küpsiseid teie seadmesse, kui need on saidi tööks hädavajalikud. Kõigi teiste küpsiste salvestamiseks on vaja teie luba.

Käesolev sait kasutab mitmeid erinevat tüüpi küpsiseid. Neid küpsiseid on võimalik kategoriseerida kolmel erineval viisil: kestvuse, osapoolte või eesmärgi järgi.

Kestvus

Sessioonküpsiseid kasutatakse iga kord, kui veebilehte külastate. Need on ajutised ja aeguvad peale brauseri sulgemist või sessiooni lõppu.

 

Püsiküpsistel on aegumiskuupäev, kuid nende kestus võib erineda. Need küpsised ei kustu peale brauseri sulgemist ja need salvestatakse teie seadmesse.

 

Osapooled

Esimese osapoole küpsised lisab meie veebileht otse teie seadmesse.

 

Kolmanda osapoole küpsised ei lisa teie seadmesse mitte külastatav veeibleht, vaid kolmas osapool, näiteks reklaamija või analüüsisüsteem.

 

Eesmärk

Vajalikud küpsised on olulised veebisaidi sirvimiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks, näiteks veebilehe turvalistele aladele pääsemiseks. Küpsised võimaldavad veebipoel hoida tooteid ostukorvis veebis osteldes. Need küpsised on üldjuhul esimese osapoole sessiooniküpsised.

 

Funktsionaalsed küpsised võimaldavad veebisaidil meeles pidada minevikus tehtud valikuid, näiteks millist keelt eelistate või mis on teie kasutajanimi, et saaksite automaatselt sisse logida.

 

Analüütilised küpsised koguvad teavet selle kohta, kuidas te veebisaiti kasutate, näiteks milliseid lehti külastasite ja millistel linkidel klõpsasite. Seda teavet ei saa kasutada teie tuvastamiseks ja on muudetud anonüümseks. Nende ainus eesmärk on parandada veebisaidi funktsioone. See hõlmab kolmandate osapoolte analüüsiteenuste küpsiseid.

 

Turundusküpsised aitavad vaadelda veebitegevust, et aidata reklaamijatel pakkuda asjakohasemaid reklaame või piirata seda, mitu korda te reklaami näete. Need küpsised võivad seda teavet teiste organisatsioonide või reklaamijatega jagada. Need on püsivad küpsised ja peaaegu alati kolmanda osapoole päritolu.

 

Küpsiste sätteid on võimalik igal ajal muuta klõpsates lingile “Nõusolek” või "Üksikasjad", lülitades küpsiste valikuid sisse või välja ning klõpsates lingile “Luba valik”.

 

Funktsionaalsete, analüütiliste ja turunduslike küpsiste kasutamist saate kontrollida ka oma brauseri sätteid kohandades.

 

Lisateavet isikuandmete töötlemise põhimõtetest leiab meie privaatsusteadaandest.

Teie nõusolek kehtib järgmistele domeenidele: www.evs.ee

Teie praegune staatus: Keeldu. 

Küpsiste avaldus viimati uuendatud 26/03/2025 Cookiebot'i poolt:

Vajalikud (8)

Vajalikud küpsised aitavad parandada kodulehe kasutamismugavust, võimaldades põhifunktsioone nagu lehtedel navigeerimine ja juurdepääsu veebilehe kaitstud aladele, mis ilma küpsisteta ei töötaks. Need küpsised on üldjuhul esimese osapoole sessooniküpsised.

Nimi Teenuse pakkuja Otstarve Maksimaalne hoidmise aeg Tüüp
.Nop.Antiforgery www.evs.ee Tagab külastajate sirvimise turvalisuse, vältides saidiülese päringu võltsimist. See küpsis on oluline veebisaidi ja külastaja turvalisuse tagamiseks. Sessioon HTTP küpsis
.Nop.Authentication evs.ee Vajalik sisselogitud kasutaja tuvastamiseks. Sessioon HTTP küpsis
.Nop.Customer www.evs.ee See küpsis võimaldab kasutajal sulgeda brauseri ja naasta veebilehele ilma ostukorvis olevaid kaupu ja teenuseid kaotamata. Kasutatakse ostukorvi lisatud toodete meelespidamiseks. 1 aasta HTTP küpsis
_GRECAPTCHA Google Küpsist kasutatakse rämpspostituste välitmiseks. Sessioon HTTP küpsis
CookieConsent Cookiebot Salvestab kasutaja küpsiste nõusoleku oleku valitud domeeni jaoks 1 aasta HTTP küpsis
language evs.ee Kasutatakse veebilehe külastaja keele eelistuse säilitamiseks. 500 aastat HTTP küpsis
rc::a Google Seda küpsist kasutatakse inimeste ja robotite eristamiseks. Püsiv HTML kohalik salvestusruum
rc::c Google Seda küpsist kasutatakse inimeste ja robotite eristamiseks. Sessioon HTML kohalik salvestusruum

Analüütilised (1)

Analüütilised küpsised aitavad mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt. Küpsiste eesmärk on aidata parandada veebisaidi funktsioone.

Nimi Teenuse pakkuja Otstarve Maksimaalne hoidmise aeg Tüüp
.Nop.RecentlyViewedProducts www.evs.ee Sisaldab andmeid viimaste külastajate vaadatud toodete kohta. Sessioon HTTP küpsis
 
Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 7218:2024

Toiduahela mikrobioloogia. Üldnõuded ja juhised mikrobioloogilisteks uuringuteks

Üldinfo

Kehtiv alates 01.08.2024
Alusdokumendid
EN ISO 7218:2024; ISO 7218:2024
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
01.08.2024
Põhitekst
07.11.2014
Põhitekst + muudatus
09.09.2013
Muudatus
07.02.2008
Põhitekst

ISO 7218 täpsustab üldnõudeid ja annab juhised mikrobioloogilisteks uuringuteks.

Seda rakendatakse:

— standardite ISO/TC 34/SC 9 või ISO/TC 34/SC 5 järgi välja töötatud spetsiifiliste horisontaalsete või vertikaalsete rahvusvaheliste standardite rakendamiseks mikroorganismide avastamisel või loendamisel, edaspidi nimetatud „eristandardid“,
— heade laboritavade puhul mikrobioloogialaboritele, kus analüüsitakse toiduahelast võetud proove,
— juhendina mikrobioloogia laboritele, kus analüüsitakse toiduahelast võetud proove vastavalt standardi ISO/IEC 17025 tehnilistele nõuetele.

Selle üldstandardi nõuded asendavad olemasolevates eristandardites olevaid vastavaid nõudeid. Lisajuhend polümeraasi ahelreaktsiooni (PCR) uuringute kohta on täpsustatud standardis ISO 22174.

ISO 7218 on rakendatav bakterite, pärmide ja hallituste uurimisel ning seda saab kasutada parasiitide ja viiruste uurimisel konkreetsete juhendite täiendina. See ei kehti mikrobioloogilise päritoluga toksiinide või teiste metaboliitide (nt amiinide) uuringute puhul.

See dokument on rakendatav toiduahela mikrobioloogiale alates toidu ja loomasööda tootmise esimesest etapist, sealhulgas ruumidele, kus toimub toidu või loomasööda tootmine ja käitlemine. ISO 7218 rakendatav ka vee mikrobioloogilistele uuringutele, kui vett kasutatakse toidutootmises või vett käsitletakse riiklikes õigusaktides toiduna.

Rahvusvaheline standard on Euroopas ilma muudatusteta avaldatud standardina EN ISO 7218:2024.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
39,04 € koos KM-ga
PDF redline
50,75 € koos KM-ga
Paber
39,04 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 5667-3:2024

Vee kvaliteet. Proovivõtt. Osa 3: Veeproovide konserveerimine ja käitlemine
Uusim versioon Kehtiv alates 02.05.2024
Muudatus

ISO 6887-1:2017/Amd 1:2024

Microbiology of the food chain — Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination — Part 1: General rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions — Amendment 1: Requirements and guidance on the use of a larger test portion size for qualitative methods
Uusim versioon Kehtiv alates 18.07.2024
Muudatus

EVS-EN ISO 6888-1:2021/A1:2023

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod koagulaaspositiivsete stafülokokkide (Staphylococcus aureus ja teised liigid) loendamiseks. Osa 1: Baird-Parkeri agarsöötme kasutamise meetod. Muudatus 1
Kehtiv alates 16.10.2023
Põhitekst

EVS-ISO 5667-10:2021

Vee kvaliteet. Proovivõtt. Osa 10: Juhised reoveest ja heitveest proovide võtmiseks
Uusim versioon Kehtiv alates 01.10.2021