Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 5667-3:2024

Vee kvaliteet. Proovivõtt. Osa 3: Veeproovide konserveerimine ja käitlemine

Üldinfo

Kehtiv alates 02.05.2024
Alusdokumendid
ISO 5667-3:2024; EN ISO 5667-3:2024
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
02.05.2024
Põhitekst
01.08.2018
Põhitekst

ISO 5667-3 määrab üldised nõudmised kõikide veeproovide, kaasa arvatud füsiokeemilisteks, keemilisteks, hüdrobioloogilisteks ja mikrobioloogilisteks analüüsideks ja radiokeemiliste analüütide ja aktiivsuste jaoks mõeldud proovide võtmise, konserveerimise, käitlemise, transpordi ja hoidmise osas. Veeproovide säilitusaegade valideerimise juhised on esitatud tehnilises spetsifikatsioonis ISO/TS 5667-25.

ISO 5667-3 on eriti asjakohane siis, kui proove ei ole võimalik kohapeal analüüsida ning need tuleb analüüsimiseks laborisse toimetada. ISO 5667-3 ei kohaldu veeproovidele, mis on ette nähtud ökotoksikoloogilisteks katseteks, bioloogilisteks katseteks (mis on määratletud standardis ISO 5667-16), passiivseks proovivõtuks (mis on määratletud standardis ISO 5667-23) ja mikroplasti jaoks (mis on määratletud standardis ISO 5667-27).

Rahvusvaheline standard on Euroopas ilma muudatusteta avaldatud standardina EN ISO 5667-3:2024.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
31,72 € koos KM-ga
PDF redline
41,24 € koos KM-ga
Paber
31,72 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 5667-1:2023

Vee kvaliteet. Proovivõtt. Osa 1: Proovivõtuplaanide koostamisjuhendid ja proovivõtumeetodid
Uusim versioon Kehtiv alates 17.04.2023
Põhitekst

EVS-EN ISO 7218:2024

Microbiology of the food chain - General requirements and guidance for microbiological examinations (ISO 7218:2024)
Uusim versioon Kehtiv alates 01.08.2024
Põhitekst

EVS-ISO 5667-10:2021

Vee kvaliteet. Proovivõtt. Osa 10: Juhised reoveest ja heitveest proovide võtmiseks
Uusim versioon Kehtiv alates 01.10.2021
Põhitekst

EVS-EN ISO 14189:2016

Water quality - Enumeration of Clostridium perfringens - Method using membrane filtration (ISO 14189:2013)
Uusim versioon Kehtiv alates 05.09.2016