Skip to main content
Tagasi

EVS-ISO 11352:2017

Vee kvaliteet. Määramatuse hindamine valideerimise ja kvaliteedikontrolli andmeid kasutades

Üldinfo

Kehtiv alates 18.09.2017
Alusdokumendid
ISO 11352:2012
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
18.09.2017
Põhitekst
See rahvusvaheline standard kirjeldab keemilistele ja füüsikalis-keemilistele meetoditele mõõtemääramatuse hindamise protseduuri, mis põhineb ühe labori valideerimise andmetel ja kvaliteedikontrolli tulemustel vee analüüside valdkonnas.
MÄRKUS 1  Selles rahvusvahelises standardis kasutusel olevad mõõtemääramatuse hindamise põhimõtted on kooskõlas põhimõtetega, mis kirjeldatud juhendis ISO/IEC Guide 98-3.
Selles standardis toetub mõõtemääramatuse kvantifitseerimine mõõtmismeetodi suutlikkus-parameetritele, mis on saadud valideerimisel ning väliste ja sisemiste kvaliteedikontrollide tulemusel.
MÄRKUS 2  Selles standardis kirjeldatud lähenemine põhineb peamiselt juhenditel QUAM[11], NEN 7779[8], Nordtest TR 537[10] ja Eurolab TR 1[9].
MÄRKUS 3  See standard on ette nähtud mõõtemääramatuse hindamiseks tulemustele, mis on saadud kvantitatiivsete analüüsimeetoditega. Käsitletud ei ole määramatusi, mis on saadud kvalitatiivsete protseduuridega

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
19,52 € koos KM-ga
Paber
19,52 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 5815-1:2019

Vee kvaliteet. Biokeemilise hapnikutarbe (BHTn) määramine n päeva pärast. Osa 1: Lahjendus- ja külvimeetod allüültiokarbamiidi lisamisega
Uusim versioon Kehtiv alates 16.12.2019
Põhitekst

EVS-EN ISO 8199:2018

Water quality - General requirements and guidance for microbiological examinations by culture (ISO 8199:2018)
Uusim versioon Kehtiv alates 16.11.2018
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 11133:2014+A1+A2:2020

Toidu, loomasööda ja vee mikrobioloogia. Söötmete ettevalmistamine, valmistamine, säilitamine ja toimivuse kontrollimine
Uusim versioon Kehtiv alates 16.07.2020
Põhitekst

EVS-EN ISO 16140-4:2020

Microbiology of the food chain - Method validation - Part 4: Protocol for method validation in a single laboratory (ISO 16140-4:2020)
Kehtiv alates 15.09.2020