Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 7218:2008+A1:2013

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Üldnõuded ja juhised mikrobioloogilisteks uuringuteks

Üldinfo

Kehtetu alates 01.08.2024
Alusdokumendid
EN ISO 7218:2007; EN ISO 7218:2007/A1:2013; ISO 7218:2007; ISO 7218:2007/Amd 1:2013; EVS-EN ISO 7218:2008+A1:2013/AC:2014
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
01.08.2024
Põhitekst
07.11.2014
Põhitekst + muudatus
See rahvusvaheline standard annab üldnõuded ja juhised/valikuvõimalused, mis on ette nähtud kolmeks peamiseks kasutusalaks:
- ISO/TC 34/SC 9 või ISO/TC 34/SC 5 standardite rakendamiseks mikroorganismide avastamisel või loendamisel, edaspidi nimetatud „eristandardid“;
- toidumikrobioloogia laboratooriumidele heaks laboritavaks (eesmärk ei ole neid selles rahvusvahelises standardis detailiseerida, selleks on olemas kättesaadavad juhendid);
- juhendiks toidumikrobioloogia laboratooriumide akrediteerimisel (see rahvusvaheline standard kirjeldab tehnilisi nõudeid, vastavalt ISO/IEC 17025:2005 lisale B, mikrobioloogia laboratooriumide akrediteerimiseks riiklike organisatsioonide poolt).
Selle rahvusvahelise standardi nõuded asendavad olemasolevates eristandardites olevaid vastavaid nõudeid.
Täiendavad juhendid molekulaarbioloogilisteks uuringuteks on määratletud standardis ISO 22174.
See rahvusvaheline standard hõlmab bakterite, pärmide ja hallituste uurimist ja seda võib kasutada täiendina prioonide, parasiitide ja viiruste konkreetsele juhendile. See ei hõlma mikrobioloogilise päritoluga toksiinide või teiste metaboliitide (nt amiinide) uuringuid.
See rahvusvaheline standard rakendub toidu, loomasöötade, toidu tootmise keskkonna ja esmatootmistasandi mikrobioloogiale.
Selle rahvusvahelise standardi eesmärk on kindlustada toidumikrobioloogia uuringute seaduslikkus, aidata tagada, et nende uuringute läbiviimisel üldkasutatavad meetodid on samad kõikides laboratooriumides, aidata saada erinevates laboratooriumides ühtsed tulemused ja aidata kaasa laboratooriumi personali ohutusele nakatumise riskide ennetamisega.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
39,04 € koos KM-ga
Paber
39,04 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 13843:2017

Water quality - Requirements for establishing performance characteristics of quantitative microbiological methods (ISO 13843:2017)
Uusim versioon Kehtiv alates 02.08.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-1:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 1: Üldeeskirjad algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamiseks
Uusim versioon Kehtiv alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 8199:2018

Water quality - General requirements and guidance for microbiological examinations by culture (ISO 8199:2018)
Uusim versioon Kehtiv alates 16.11.2018
Põhitekst

EVS-EN ISO 16140-3:2021

Microbiology of the food chain - Method validation - Part 3: Protocol for the verification of reference methods and validated alternative methods in a single laboratory (ISO 16140-3:2021)
Uusim versioon Kehtiv alates 15.02.2021