See ISO 6887 osa määratleb reeglid kala ja kalatoodete proovide ning nende suspensioonide ettevalmistamiseks mikrobioloogiliseks uuringuks juhul, kui proovid vajavad standardis ISO 6887-1 kirjeldatud meetodist erinevat käsitlemist. ISO 6887-1 määratleb algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamise üldreeglid mikrobioloogiliseks uuringuks.
See ISO 6887 osa kirjeldab ainult ettevalmistamise meetodeid, mis on samaaegselt rakendatavad erinevatele mikroorganismidele. See välistab ettevalmistused, mida rakendatakse üksikute mikroorganismide leidmiseks ja/või arvuliseks määramiseks, kus valmistamise meetodid on kirjeldatud seda mikroorganismi puudutavas vastavas standardis, nt Vibrio parahaemolyticus.
See ISO 6887 osa on rakendatav järgmistele toorkaladele, töödeldud või külmutatud kaladele ja teistele mereandidele ja nende toodetele:
a) Toorkala, koorikloomad, molluskid ja teised, sealhulgas
kala, terve või fileed, naha ja peadega või ilma, ja roogitud,
kala, soolatud, kuivsuitsutatud või marineeritud,
peajalgsed, terved või tükeldatud,
koorikloomad, terved, sealhulgas krevetid, jõevähid, merivähid, krabid ja Norra merivähid,
elusad kõhtjalgsed, kahepoolmelised molluskid, okasnahksed ja mantelloomad, ja
teod.
b) Töödeldud kala, koorikloomad, molluskid ja teised, sealhulgas
kuivatatud, suitsutatud, marineeritud, soolatud, marineeritud ja paneeritud kala või koorikloom,
kala, terve või fileed, nahaga või ilma,
surimi ja delikatesskalatooted,
terved või kooritud koorikloomad ja molluskid, ning koorikloomade ja molluskite liha,
termiliselt töödeldud kalal, koorikloomadel, molluskitel, meripuradel, mantelloomadel ja teistel mereandidel ning tigudel põhinevad toidud.
c) Külmutatud kala, koorikloomad, molluskid ja teised, kas plokkidena või teisiti, sealhulgas
kala, kalafileed ja tükid,
terved ja kooritud krevetid,
tükeldatud krabi,
peajalgsed ja
kooritud, keedetud koorikloomad ja karpideta teod.
MÄRKUS 1 Piima ja piimatooteid käsitletakse standardis ISO 8261.
MÄRKUS 2 Nendest katseproovidest tehtud analüüside eesmärk võib olla kas hügieeniseisundi määramine või kvaliteedi-kontroll. Selles ISO 6887 osas kirjeldatud proovivõtumeetodid sobivad peamiselt hügieeniseisundi määramiseks (lihaskudedele).