Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 6887-3:2003

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 3: Erieeskirjad kala ja kalatoodete ettevalmistamiseks

Üldinfo

Kehtetu alates 18.04.2017
Alusdokumendid
ISO 6887-3:2003; EN ISO 6887-3:2003
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
18.04.2017
Põhitekst
21.01.2004
Põhitekst
See ISO 6887 osa määratleb reeglid kala ja kalatoodete proovide ning nende suspensioonide ettevalmistamiseks mikrobioloogiliseks uuringuks juhul, kui proovid vajavad standardis ISO 6887-1 kirjeldatud meetodist erinevat käsitlemist. ISO 6887-1 määratleb algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamise üldreeglid mikrobioloogiliseks uuringuks.
See ISO 6887 osa kirjeldab ainult ettevalmistamise meetodeid, mis on samaaegselt rakendatavad erinevatele mikroorganismidele. See välistab ettevalmistused, mida rakendatakse üksikute mikroorganismide leidmiseks ja/või arvuliseks määramiseks, kus valmistamise meetodid on kirjeldatud seda mikroorganismi puudutavas vastavas standardis, nt Vibrio parahaemolyticus.
See ISO 6887 osa on rakendatav järgmistele toorkaladele, töödeldud või külmutatud kaladele ja teistele mereandidele ja nende toodetele:
a) Toorkala, koorikloomad, molluskid ja teised, sealhulgas
kala, terve või fileed, naha ja peadega või ilma, ja roogitud,
kala, soolatud, kuivsuitsutatud või marineeritud,
peajalgsed, terved või tükeldatud,
koorikloomad, terved, sealhulgas krevetid, jõevähid, merivähid, krabid ja Norra merivähid,
elusad kõhtjalgsed, kahepoolmelised molluskid, okasnahksed ja mantelloomad, ja
teod.
b) Töödeldud kala, koorikloomad, molluskid ja teised, sealhulgas
kuivatatud, suitsutatud, marineeritud, soolatud, marineeritud ja paneeritud kala või koorikloom,
kala, terve või fileed, nahaga või ilma,
surimi ja delikatesskalatooted,
terved või kooritud koorikloomad ja molluskid, ning koorikloomade ja molluskite liha,
termiliselt töödeldud kalal, koorikloomadel, molluskitel, meripuradel, mantelloomadel ja teistel mereandidel ning tigudel põhinevad toidud.
c) Külmutatud kala, koorikloomad, molluskid ja teised, kas plokkidena või teisiti, sealhulgas
kala, kalafileed ja tükid,
terved ja kooritud krevetid,
tükeldatud krabi,
peajalgsed ja
kooritud, keedetud koorikloomad ja karpideta teod.
MÄRKUS 1 Piima ja piimatooteid käsitletakse standardis ISO 8261.
MÄRKUS 2 Nendest katseproovidest tehtud analüüside eesmärk võib olla kas hügieeniseisundi määramine või kvaliteedi-kontroll. Selles ISO 6887 osas kirjeldatud proovivõtumeetodid sobivad peamiselt hügieeniseisundi määramiseks (lihaskudedele).

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
12,20 € koos KM-ga
Paber
12,20 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-5:2010

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 5: Erieeskirjad piima ja piimatoodete ettevalmistamiseks
Kehtetu alates 01.09.2020
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-2:2003

Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination - Part 2: Specific rules for the preparation of meat and meat products
Kehtetu alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN 14274:2013

Automotive fuels - Assessment of petrol and diesel quality - Fuel quality monitoring system (FQMS)
Uusim versioon Kehtiv alates 05.03.2013
Põhitekst

EVS-EN 14275:2013

Mootorikütused. Mootoribensiini ja diislikütuse kvaliteedi hindamine. Proovide võtmine kütusepumpadest ja tankuritest
Uusim versioon Kehtiv alates 05.03.2013