Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 3960:2010

Animal and vegetable fats and oils - Determination of peroxide value - Iodometric (visual) endpoint determination

Üldinfo

Kehtetu alates 02.03.2017
Alusdokumendid
ISO 3960:2007; EN ISO 3960:2010
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
02.03.2017
Põhitekst
07.06.2010
Põhitekst
Põhitekst
EVS-EN ISO 3960:2008
This International Standard specifies a method for the iodometric determination of the peroxide value of animal and vegetable fats and oils with a visual endpoint detection. The peroxide value is a measure of the amount of oxygen chemically bound to an oil or fat as peroxides, particularly hydroperoxides. The method is applicable to all animal and vegetable fats and oils, fatty acids and their mixtures with peroxide values from 0 meq to 30 meq (milliequivalents) of active oxygen per kilogram. It is also applicable to margarines and fat spreads with varying water content. The method is not suitable for milk fats and is not applicable to lecithins. It is to be noted that the peroxide value is a dynamic parameter, whose value is dependent upon the history of the sample. Furthermore, the determination of the peroxide value is a highly empirical procedure and the value obtained depends on the sample mass. It is stressed that, due to the prescribed sample mass, the peroxide values obtained can be slightly lower than those obtained with a lower sample mass.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
12,20 € koos KM-ga
Paber
12,20 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 660:2009

Animal and vegetable fats and oils - Determination of acid value and acidity
Kehtetu alates 15.10.2020
Põhitekst + parandus

EVS-EN ISO 6887-4:2003+A1:2011

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 4: Erieeskirjad toodete ettevalmistamiseks, mis ei ole piim ja piimatooted, liha ja lihatooted ning kala ja kalatooted
Kehtetu alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 712:2010

Teravili ja teraviljatooted. Niiskusesisalduse määramine. Referentsmeetod
Kehtetu alates 15.10.2024
Põhitekst

EVS-EN ISO 7218:2008

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Üldnõuded ja juhised mikrobioloogilisteks uuringuteks
Kehtetu alates 01.08.2024