Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 3657:2020

Animal and vegetable fats and oils - Determination of saponification value (ISO 3657:2020)

Üldinfo

Kehtetu alates 01.08.2023
Alusdokumendid
ISO 3657:2020; EN ISO 3657:2020
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
01.08.2023
Põhitekst
15.05.2020
Põhitekst
09.09.2013
Põhitekst
EVS-EN ISO 3657:2013
This document specifies a method for the determination of the saponification value of animal and vegetable fats and oils. The saponification value is a measure of the free and esterified acids present in fats and fatty acids.
The method is applicable to refined and crude vegetable and animal fats.
If mineral acids are present, the results given by this method are not interpretable unless the mineral acids are determined separately.
The saponification value can also be calculated from fatty acid data obtained by gas chromatography analysis as given in Annex B. For this calculation, it is necessary to be sure that the sample does not contain major impurities or is thermally degraded

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
15,86 € koos KM-ga
Paber
15,86 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 660:2020

Animal and vegetable fats and oils - Determination of acid value and acidity (ISO 660:2020)
Uusim versioon Kehtiv alates 15.10.2020
Muudatus

EVS-EN ISO 5555:2002/A1:2014

Loomsed ja taimsed rasvad ja õlid. Proovivõtmine - Muudatus 1
Uusim versioon Kehtiv alates 04.08.2014
Põhitekst

EVS-EN ISO 5815-1:2019

Vee kvaliteet. Biokeemilise hapnikutarbe (BHTn) määramine n päeva pärast. Osa 1: Lahjendus- ja külvimeetod allüültiokarbamiidi lisamisega
Uusim versioon Kehtiv alates 16.12.2019
Põhitekst

EVS-EN ISO 665:2020

Oilseeds - Determination of moisture and volatile matter content (ISO 665:2020)
Uusim versioon Kehtiv alates 19.03.2020