Skip to main content
Tagasi

EVS-EN 16802:2016

Toit. Elementide ja nende esinemisvormide määramine. Anorgaanilise arseeni määramine mere- ja taimse päritoluga toidus anioonvahetusega HPLC-ICP-MS abil

Üldinfo

Kehtiv alates 03.05.2016
Alusdokumendid
EN 16802:2016
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
03.05.2016
Põhitekst
This draft European Standard describes a procedure for the determination of inorganic arsenic in foodstuffs of marine and plant origin by anion-exchange HPLC-ICP-MS following waterbath extraction.
This method has been validated in an interlaboratory test on white rice, wholemeal rice, leek, blue mussels, fish muscle and seaweed with an inorganic arsenic mass fraction in the range 0,073 mg/kg to 10,3 mg/kg [1].

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
15,86 € koos KM-ga
Paber
15,86 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN 15111:2007

Foodstuffs - Determination of trace elements - Determination of iodine by ICP-MS (inductively coupled plasma mass spectrometry)
Uusim versioon Kehtiv alates 04.05.2007
Põhitekst

EVS-EN 15765:2010

Foodstuffs - Determination of trace elements - Determination of tin by inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) after pressure digestion
Uusim versioon Kehtiv alates 04.03.2010
Põhitekst

EVS-EN ISO 19343:2017

Microbiology of the food chain - Detection and quantification of histamine in fish and fishery products - HPLC method (ISO 19343:2017)
Uusim versioon Kehtiv alates 17.07.2017
Põhitekst

ISO 1576:1988

Tea -- Determination of water-soluble ash and water-insoluble ash
Uusim versioon Kehtiv alates 07.07.1988