Skip to main content
Tagasi

EVS-EN 15890:2010

Toiduained. Patuliini sisalduse määramine puuviljamahlas ja väikelastele mõeldud puuviljapüreedes vedelikkromatograafilisel meetodil UV detektoriga ja eelneva vedelik/vedelik puhastamise ning tahke faasi ekstraktsiooniga

Üldinfo

Kehtiv alates 04.11.2010
Alusdokumendid
EN 15890:2010
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
04.11.2010
Põhitekst
This European Standard specifies a method for the determination of patulin in fruit juices and fruit-based purée, such as baby food purée, using high performance liquid chromatography with ultra-violet detection (HPLC-UV). Using naturally contaminated and spiked samples this method has been validated for the determination of patulin in apple juice, at levels ranging from 3,0 µg/kg to 15,5 µg/kg, and in fruit-based baby food purée, at levels ranging from 3,4 µg/kg to 17,9 µg/kg. Baby food fruit purée used in this study contained a mixture of the following ingredients which are commercially available on the European market: blueberry; apple; banana; lemon; wheat biscuits; wheat syrup; whole milk; and vegetable oil. A detailed listing, including the fractions, of each product used in this study is given in [1]. Further information on validation, see Clause 9 and Annex B.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
15,86 € koos KM-ga
Paber
15,86 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

CEN/TS 14175-5:2006

Fume cupboards - Part 5: Recommendations for installation and maintenance
Uusim versioon Kehtiv alates 06.10.2006
Põhitekst

EVS-EN 14175-1:2003

Fume cupboards - Part 1: Vocabulary
Uusim versioon Kehtiv alates 06.10.2003
Põhitekst

EVS-EN 14175-2:2003

Fume cupboards - Part 2: Safety and performance requirements
Uusim versioon Kehtiv alates 01.07.2003
Põhitekst

EVS-EN 14175-3:2004

Fume cupboards - Part 3: Type test methods
Kehtetu alates 15.05.2019